Frivillig radioskugga

Får man säga att man undviker nyheterna 2023? Är det okej att säga det högt? 
Att jag inte läst en nyhetstidning på jag vet inte när, och att jag byter kanal så fort nyheterna går på. Jag märker att jag t.o.m undviker radio och inte kan förmå mig själv att lyssna på en pod. 
Jag är intrycksmätt. 
Jag är fylld till bredden av nutidsinformation. 
Det får helt enkelt inte plats mer. 

Sen blir jag dessutom så deprimerad av att se/höra/läsa om dumma människor. Alltså elaka människor. Jag blir ledsen av att höra hur familjer, barn, oskyldiga personer mördas, dödad och utsätts för diverse ondska. 
Och det är ju det enda det rapporteras om. 
Förutom någon blänkare om miljön ibland. 
Men man blir ju inte upplyft av att höra att vi dessutom förstört planeten. Spelar ingen roll hur jävla mycket jag sopsorterar, hur korta duschar jag tar, hur ofta jag går eller cyklar för att undvika bil, handlar second hand/begagnat, går på loppisar och drar ner på kött. 

Jag har helt enkelt slutat ta in nyheter. För det är inga nyheter för mig. Jag vet att folk krigar, flyr sina hem, dör i naturkatastrofer osv. 
Det är inget nytt. Och jag sticker huvudet i sanden och orkar inte höra mer om det.
Barnsligt? Ja.
Naivt? Ja.
Omoget? Absolut. 

Jag undviker dessutom att kolla på film.
Om det inte är tecknat eller väldigt mycket fantasy. För annars kan jag lika gärna se på nyheterna, folk slåss där också. 

Ja jag vet. Nu är jag negativ. 
Men det kostar på att vara positiv och ibland orkar man inte se saker från den ljusa sidan. 
För självklart finns det en sådan. Det finns alltid fler snälla människor än dumma, och det händer saker på forskningsgfronten varje dag som kan förbättra miljön i framtiden. Men den informationen finns ju inte lika lättillgänglig? 

Jag föreslås att alla nyhetssändningar (tidningar, tv och radio) alltid borde ha minst 1 bra nyhet. Något positivt. Som man kan ta med sig mitt i allt det mörka. För även bra saker kan ju vara nyheter! 

Puss på er! 


RSS 2.0