Gotland, vardagsbekymmer & 40årskris?

Första semesterveckan avklarad. 
Gotland har visat sig från sin bästa sida, som vanligt. En underbar vecka med utflykter, äventyr, glass, jordgubbar och mys. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Men självklart även det tillhörande 2 års trotset, mensvärken, tröttheten efter jobbet (som alltid infinner sig hos mig första veckan på semestern, ni vet när man fortfarande gäspar kl 13.30, trots att man druckit för mycket kaffe OCH sovit bra), och andra diverse vardagsbestyr. Sånt följer ju liksom med båten över till Gotland. Tänk om man kunde lämna de känslor och tankar man inte vill inkludera i sin semester i vardagen? Man kanske ska skaffa en vardagsbekymmersburk som man kunde lämna trista funderingar och problem i? Sånt som faktiskt kan vänta till augusti? Ska nog på allvar föreslå detta för Patrik. 

Det är bra med oss. Väldigt bra. Det är fortfarande jag som dras med otroligt många känslor och tankar som bubblar runt inombords. Trötthet och dimma i hjärnan, blandas med energitoppar, en social vilja och längtan efter vänner, skratt & upplevelser. 
Jag pratar mycket, och då menar jag mer än vanligt, om detta med Patrik. Om högkänslighet, om personlighetsdrag, och social kompetens, balans i livskompassen, vikten av återhämtning och framtidstankar. 
Han är med mig, men stackarn, ibland hör jag att han inte riktigt hinner med i mina tankemönster. Och det är ju inte konstigt när jag själv inte alltid vet vart jag ska med mina tankar. Det finns inte alltid ett tydligt mål eller ens en tydlig start. Jag filosoferar, funderar, analyserar, vänder och vrider. Jag grubblar så mycket på så många saker just nu att jag faktiskt funderar på om detta är en pre-40 års kris? Jag menar: jag tror att jag nu på 24 timmar avhandlat alla områden som finns. Meningen med livet
Kroppshets och ideal 
Hälsa, träning och kost
Ensamhetskänsla / avsaknad av vänner
Mamma-rollen  
Fru-rollen
Mia som kompis-rollen 
Framtidsförhoppningar 
Leva i nuet-ångest
Samtiden
Samlivet
Förväntningar på hösten
Veckans matsedel
Familjeideal
Semesterplanering
Osv….
Inte undra på att man blir trött! 
Och tänk att man orkar hålla på med alla dessa funderingar när man i slutändan ändå inte styr över särskilt mycket av det. Det är ju faktiskt ingen idé att tänka för mycket på sånt man inte kan påverka. En del saker man kan påverka ska man nog ändå inte tänka för mycket på heller förresten. Många ämnen mår kanske bäst av lite spontanitet. 

Puss & Gonatt på er! 



RSS 2.0