Varför har vi så bråttom?

Detta har vi pratat om förut, men det tåls att upprepas. Varför har vi så bråttom att "hitta tillbaka" till vår kropp, vår form, vårt liv? 

Jag har denna vecka träffat många fina vänner som är i olika stadier av småbarnslivet. Många vittnar om just det, att man är ivrig på att komma igång, komma i form, komma i jeans, komma ner i vikt, komma tillbaka.
Jag själv är verkligen inget undantag och får ofta bromsa mina egna tankar när de springer iväg. 

Hörni, vi vet ju alla vad detta beror på, och vi har kämpar med kroppsfixering hela våra liv, på ett eller annat sätt. 

Men om vi bortser från varför så kanske vi istället kan fokusera på att sluta upp med detta? Åtminstone för en dag? Eller kanske två dagar? Vi mammor (och självklart även ni som inte är mammor) har 1 kropp, 1 liv, här & nu.
EN HÄLSOSAM KROPP ÄR INTE LIKA MED EN SMAL KROPP. Det kan vara, såklart, men en hälsosam kropp kan även vara kurvig, vältränad, mjuk, studsig, full av celluliter, åderbråck, hudfläckar och andra vackra skillnader. En hälsosam kropp är en kropp som vi tar hand om och vårdar inifrån & ut. 
Motion är viktigt. 
Kosthållning är viktigt. 
Men njutning och vila är också viktigt. 

Och vi mammor har fött barn. Denna kropp har burit och skapat en annan människa. 
Nämen alltså ni hör ju?! 
Det är ju SJUKT! 
Vi har också gått igenom den största fysiska påfrestningen som existerar för våra kroppar då vi fött fram detta barn, på olika sätt. 

Vi kommer aldrig kunna komma tillbaka till våra kroppar, som de va innan förlossningen och graviditeten. Det går aldrig att få denna resa ogjord, och det vill vi väl inte heller?
Vi måste istället bli kompisar med våra nya kroppar. Starta en ny hälsoresa framåt. 
Och inte ha så bråttom, vi hinner! Jag lovar! 
Ge er själva en blick av imponerad stolthet i spegeln idag, fasiken va grym just din kropp är som orkat med just din historia! Heja dig! 
(null)

Puss på er! 

RSS 2.0